Passie voor brocante blog

Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Brocante, de eerste zaterdag in september

De eerste zaterdag van september

Over de Franse periode straks meer ,want onze Franse zoektochten waren inmiddels zo bekend geworden bij een aantal collega’s handelaren dat deze zodra ze onze bus bij huis zagen staan zich zo irritant en opdringerig aandienden om als eerste de mooiste spullen eruit te zoeken waarbij zij ook nog first wilden afdingen.

Enjoy Brocante

Enjoy Brocante

Wat ben ik? Al jaren verzamel ik mooie spullen om mij heen, ik ben een echte brocanteliefhebber. Samen met mijn man of vriendinnen speur ik menig marktje in Nederland en in het buitenland af naar iets moois. Ik heb geen verzamelingen of specifieke eisen. Ik koop wat ik mooi vind. Dat betekent voor mij van serviesgoed, schilderijen, spiegels, paspoppen tot zilverglas.

Brocante spiegel

Brocante spiegel

Ik vind het heerlijk om door de kringloop te scharrelen. Heb het in de gekke tijd van Corona ook enorm gemist. Mijn favoriete kringloop gaat ook pas 4 juli weer open. Maar het aanbod op de weggeefhoek op Facebook maakte veel goed. Je weet nooit wat er op je pad komt en soms vind je niks, dat is het leuke van de kringloop. Je voelt je net een kind wat een speelgoedwinkel binnen stapt.

Brocante | Paleis Ideal Drome

Brocante | Paleis Ideal Drome

Zoals wij al gezegd hebben haalden wij veel informatie over de vide greniers uit de Franse vlooienmarkt kalenders , maar de leukste markten vind je uit de informatie borden langs de kant van de wegen. Zo vonden wij via deze informatieborden dat er grote vlooienmarkt was in Hauterivers in het noorden van het departement de Drome. Vanuit onze camping waar wij toen verbleven was dat best wel een hele afstand ,maar wij besloten toch maar te gaan.

Christel haar passie voor brocante

Christel haar passie voor brocante

Wat is er leuker dan een blog schrijven over je passie en hobby. Ik zal mij eerst eens voorstellen. Ik ben Christel 49 jaar en woonachtig in het mooie Twente. Ik heb 2 dochters en een harige viervoeter. Wij wonen in een klein nieuwbouwappartement. Aan de buitenkant modern strak, van binnen oude Brocante spullen. Toen ik op mijn 21 ste ging samenwonen had ik een strak witzwart kille inrichting. In loop der jaren veranderde dat richting landelijk.

De Brocante reis naar de Dordogne 2015

De Brocante reis naar de Dordogne 2015

Een aantal keren beviel ons de omgeving, de camping en de leuke vlooienmarkten en dergelijke zo goed dat wij nogmaals daar naar toe zijn gegaan zie foto, o.a. de omgeving van Monpazier in de Dordogne.

Brocante zoektocht naar Frankrijk

Brocante zoektocht naar Frankrijk

Uiteindelijk hebben wij onze zoektochten ook naar Frankrijk uitgebreid.De eerste jaren kwamen wij met veel Brocante spullen terug en kregen wij steeds meer ervaring in het zoeken naar de plaatsen waar wij deze spullen konden

Antiek & Brocante

Antiek & Brocante

Zoals wij al gezegd hebben , zijn wij 25 jaar geleden op 1 April 1995 officieel met onze handel begonnen. In het begin zochten wij onze spullen bij ons in de omgeving.Toen wij merkten dat onze spullen erg aan sloegen hebben wij ons

Blog Tilly's Brocantiek

Brocante passie

Hallo wij zijn Bennie en Tilly van Dijk ,inmiddels 71 en 70 jaar. Sinds 25 jaar hebben wij onze zaak Brocantiekhetschuurtje. Uit de naam blijkt al dat wij veel Antiek en Brocante verkopen.

Houterige Handel

Januari, een nieuw jaar met nieuwe plannen en werkzaamheden maar ook mag iets vernieuwen in mijn huis niet ontbreken in dat rijtje. Met een lijstje van nog niet ontdekte kringloopparadijzen ging ik met een vriendin