Alice in Wonderland

Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Alice in Wonderland

Brocante | Alice in Wonderland

ALICE IN WONDERLAND

Ik voel me vereerd dat ik mijn allereerste blog voor jullie mag schrijven. Ik vind het super spannend en heb zelfs een beetje plankenkoorts ook, psssssst… 🤫

So, here we go!

Ik ben Veronika, gelukkige moeder van een tiener, ben van Hongaarse afkomst en een vintage fan! www.instagram.com/vintage.promises

Na twintig jaar avontuurlijke en mooie jaren in Nederland is er weer een nieuw hoofdstuk in mijn leven gekomen, ik woon weer in mijn moederland!

Er wordt gezegd dat wanneer je een deur sluit, er zal een andere (of meer) opengaan. Dit is zo waar!

Yesssssssssssssss! – dacht ik toen ik de oproep van Brocante Winkels Nederland voor gastbloggers heb gelezen.

Omdat: VINTAGE + BLOGGING = MY HAPPY PLACE 🎉

Hoe is mijn liefde voor brocante, vintage en retro gegroeid?

Zoals de meesten van ons, begon het bij mij ook in de familie. Je weet het, we erven een paar oude familiebezittingen die vroeg of laat weten hun weg te vinden van een stoffige verhuisdoos naar onze woonkamer, om daarna op de tv-kast of op een plank te kunnen pronken.

Dit is precies wat bij de bijna drie generatie oude genade beeld gebeurde die, ondanks meerdere verhuizingen (zelfs over landsgrenzen heen) kon in al mijn interieurs haar 0,5 m2  muur-territorium te veroveren (foto).

Tijdens mijn studententijd voelde ik me vaak als Alice in Wonderland!

Mijn Wonderland was de plaatselijke CMEA-markt. De CMEA  was een economisch samenwerkingsverband tussen de Oost-Europese communistische landen, Cuba, Mongolië en Vietnam, onder aanvoering van de Sovjet-Unie (meer info kan je erover op https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Comecon vinden).

Naast de lokale verkopers kwamen er velen uit de omringende landen om hun handwerk en goedkope Chinese kleding kwijt te raken. Maar… er waren ook genoeg interessante dingen te vinden. Naast de brocante en vintage schatten, de afbrokkelende Sovjet-Unie heeft voor ontelbare relikwieën gezorgd. In ‘Wonderland’ was letterlijk bijna alles te verkrijgen of regelen. Als Alice toen genoeg geld (and the guts) zou hebben,  zou ze haar dochtertje nu met een tank naar school kunnen brengen!!

Mijn studenten budget was niet voldoende (en mijn ego was niet groot genoeg) voor een tank, maar… ik ben de trotse eigenaar van een Sovjet militaire horloge voor onderzeeërs geworden! (foto) Toch een klein beetje stoer, hè? 😎

Ik heb een zwak voor industriële spullen, allerlei curiosa’s en objecten geïnspireerd door folklore. Mijn grote hobby is om vintage met de moderne woonstijl te combineren – ‘something old, something new, something borrowed, something blue’.

Deze passie wil ik graag delen op mijn Instagram: www.instagram.com/vintage.promises

Kom kijken en laten we elkaar inspireren!

Ik geloof erin dat brocante, vintage en retro spullen en meubelen zijn niet alleen voor een klein publiek kunnen interessant zijn. De steeds terugkerende trends bewijzen dat de meeste mensen omringen zich graag met objecten die ‘een ziel hebben’, een verhaal vertellen.

We hebben het nodig; verhalen, herinneringen en tradities, vooral in deze ‘fast-paced society’ van ons.

Volgende keer vertel ik jullie graag wat de brocante/vintage markten hier te bieden hebben… BENIEUWD?

Tot ziens en groetjes,

Veronika

www.instagram.com/vintage.promises  (voor mijn vintage avontuur)

www.instagram.com/horaest  (als je mij beter willen leren kennen)