Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Avontuur met een oude deur

Brocante | Avontuur met een oude deur

Avontuur met een houten deur

Samen met mijn vriendin Liesbeth ga ik regelmatig op pad om brocante te zoeken. Een vast adresje waar wij graag komen en goed slagen is Majabrocanterie in Papendrecht. Tegenwoordig staan Jaap en Marianne alleen op de verschillende markten maar tot een paar jaar geleden hadden zij ook twee keer per jaar open huis in Papendrecht.

Liesbeth en ik gingen altijd trouw en met lege handen gingen we nooit weg. Niet alleen hebben Jaap en Marianne mooi brocante maar het is ook nog eens een geweldig lief en vrolijk stel. Zo heb ik twee prachtige kerkkandelaren, een prachtige tuinvaas en verschillende mooie schalen bij hen gekocht. Op een van de laatste keren stonden er twee oude deuren in de kamer. Met een prachtig patine, een grijs en een bruin. Ik had ze direct in de gaten maar zag dat er al interesse was voor de deuren. Liesbeth vroeg mij nog of ik wel zeker wist, wat doe je met die oude deuren, en waar ik die dan weer wilde zetten in huis. Dat wist ik nog niet maar dat heb ik gelukkig vaak. Ik zie iets waar mijn hart van overslaat, koop het en ga dan thuis rustig bedenken waar iets moet gaan staan. Het kan dan best voorkomen dat ik het eerst een paar dagen laat staan voordat het zijn plekje krijgt.

Toen ik zag de dame die interesse had voor de deuren doorliep, vroeg ik snel aan Marianne of de deuren nog beschikbaar waren. De grijze deur was verkocht maar de bruine (en die had mijn voorkeur) was nog te koop. Ik aarzelde geen moment en zei dat ik de deur mee naar huis nam. Tuurlijk past makkelijk in de auto, toch? Hoewel Liesbeth best een flinke auto, reden we weer richting Rijswijk met een deur tussen ons in tot aan de voorruit. We konden elkaar niet meer zien maar spraken wij beiden vanachter de deur. Het was echt hilarisch. Toen we eenmaal de snelweg afreden, belde ik mijn zoon of hij even wilde helpen want ik had een deur gekocht en die moest naar binnen. “Een deur”, vroeg mijn zoon, “wat moet je nou met een deur, we hebben net alle deuren in huis vervangen”. Tja, dat was waar. De nieuwbouwdeuren in huis waren net allemaal vervangen door mooie paneeldeuren. Mijn zoon begreep er niets van. Inmiddels staat de deur al een aantal jaar in huis te pronken en regelmatig verander ik wat ik er aan wil hangen. Ik ben nog steeds blij met mijn vondst.

Jose Hoonhout (@josebrocante)