Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

blog serendipity Tinneke Geenen

Serendipity!

Als je één woord moet kiezen dat jij het best vind passen bij brocante, welk zou je dan kiezen? Gezelligheid, goedkoop, sfeervol, rommel, allegaartje, persoonlijkheid… goed vraagje, niet? Telkens wij heel gericht opzoek gaan naar leuke oude spullen is het best wel een serieuze uidaging. Natuurlijk kom je dan alles tegen wat je niet nodig hebt, maar ‘dat’ wat je zoekt is nergens te vinden. Raar, al die andere keren zagen we het overal en nu is het nergens te vinden.

Brocante | Op schattenjacht

Op schattenjacht, zo doen we dat.

Hoe doe je dat? Begin je er gewoon aan, of komt er wat voorbereiding bij kijken? Dit is mijn stappenplan. Ben je opzoek naar een meubelstuk dat precies ergens moet tussen passen, dan doe je best wat meetwerk vooraf. Sta er niets op je lijstje en laat je graag je instinkt de vrije loop, dan is het gewoon een kwestie van goed schoeisel aan te trekken en al je zintuigen aan te scherpen!

Brocante | partner in Crime

Partner in crime

Het is een beetje een tweede liefde voor mij (op de eerste plaats komt mijn gezinnetje), de jacht naar, de uitdaging en het geluk daarna, heerlijk! Elke stap is een beleving waar je jaren plezier van hebt. Aan alles hangt een verhaal, soms grappig of pakkend of best wel luguber en dat is nu net het mooie van brocante. De geleefde ruwe imperfectie brengt zoveel karakter en charme in huis, sommige zijn echte blikvangers of ‘conversatie stukken’ en brengen de leukste gesprekken op gang. Dat is gewoon instant sfeer in huis!

Brocante winkels Nederland | gastblogger Tinneke Geenen

My cup of tea

Dat is precies wat brocante is voor mij.

Het allerliefst ga ik naar de vele care boot sale, gezellige antiekmarkten en knusse charity shops in Engeland. Het aanbod is er uitgebreid en de mogelijkheden oneindig. Als je naar een grote antiekmarkt gaat, kan je bij wijze van spreken in één dag alles vinden om je huis in te richten.