My cup of tea

Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

My cup of tea

Brocante winkels Nederland | gastblogger Tinneke Geenen

My cup of tea

Dat is precies wat brocante is voor mij.

Het allerliefst ga ik naar de vele care boot sale, gezellige antiekmarkten en  knusse charity shops in Engeland. Het aanbod is er uitgebreid en de mogelijkheden oneindig. Als je naar een grote antiekmarkt gaat, kan je bij wijze van spreken in één dag alles vinden om je huis in te richten. Serieus waar, we hebben het zelf uitgeprobeerd.

Toen we net ons huisje kochten in België hadden we bijna niets van meubeltjes. We woonden voorheen in een klein appartementje op de bovenverdieping bij mijn schoonouders in een buitenwijk van Londen. Alle meubels moesten dus netjes daar blijven zodat we er altijd een thuisbasis hadden.

Ik was letterlijk verkocht aan Engelse markten, al snel huurden we een bestelwagen en staken we de plas over op weg naar Newark, Europa’s grootste antiek en verzamelmarkt.

Na twee dagen vroeg opstaan en kilometers standen afschuimen zat ons busje vol zonder al teveel geld uit te geven. De kunst van goed onderhandelen helpt natuurlijk, maar dat is een volgend verhaal.

Geef toe, niets geeft meer voldoening dan een geweldig uniek salontafeltje vinden voor de prijs van twee frietjes met mayonaise! ! En uiteraard maken de zoektocht en het verhaal achter je schat het helemaal af.

Voor de curieuzeneuzen onder ons, kijk gerust even binnen bij @tinneke op instagram, mijn deur staat open!

Van harte welkom en speak soon!