Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Brocante schoentjes

Brocante kinderschoentjes

Brocante kinderschoentjes

Verzameling:

In navolging van mijn voorgaande blog over de poppen harem is dit een mooie opvolger 🥿🥿 

Ik heb een aantal mede brocante liefhebbers die dezelfde passie en vreemde afwijking hebben als die ik heb….namelijk het niet kunnen weerstaan van kleine oude kindershoentjes.

Waar ik ze ook tegenkom ik neem ze bijna altijd mee. De ene keer geef ik er wat meer geld aan uit dan de andere keer. Zo is voor mij de eerste aanblik de “tricker” of ik ze meeneem of niet. 

De kleur van de kindershoentjes is voor mij niet het belangrijkste maar het model of de oudheid wel……en soms het feit dat ze in een kringwinkel maar voor 1 euro te koop staan dan heb ik zoiets van ach die vinden altijd wel een leuk plekje in huis …meestal van die schattige kleine zwarte lakschoentjes. 

Soms is het omdat ze van die mooie oude gespijkerde zooltjes hebben. Nu ik erover nadenk en dit schrijf heb ik geen idee wanneer deze verzameling zo uit de hand is gelopen en met welke schoentjes het is begonnen….ik heb ze echter overal bij staan of hangen….aan een regaal bij een doopjurkje bijvoorbeeld…..ik heb ze zelfs onder een mooie stolp staan op een zelf gemaakte standaard al dan niet in combinatie met een paar kanten handschoentjes, parelsnoer of een rozenkrans….ze staan  met een aantal bij elkaar op een oud houten rekje…volledig versleten en op van het vele lopen….klein of iets groter….dierbaar en met een speciale herinnering aan waar ik ze heb gekocht ik weet het van eigenlijk alle schoentjes nog precies…als je mij op de man af zou vragen welke vind je het mooiste dan kan ik daar niet echt antwoord op geven…eenvoudigweg omdat ik geen keuze zou kunnen maken….wat is dat toch voor een vreemde passie…wellicht zijn er meer brocante liefhebbers die hetzelfde dilemma hebben…..maar vooruit als ik er dan toch een paar in het zonnetje zou moeten zetten dan zijn dat de volgende schoentjes:

♡ een paar oude hoge witte laarsjes van  linnen beetje licht verweerd met gespijkerd zooitje die ik een aantal jaren geleden op 2e kerstdag heb gekocht in Tilburg op een antiek curiosa en brocante fair.

♡ een paar mooie zalmkleurige met gaatjes in de voorkant gekocht op een Luikse markt in Arnhem.

♡ een paar hele mooie blauwe met kwastjes van de brocante fair in Hummelo (ik had ze al gezien maar ben eerst verder gelopen over de fair op dat moment nog met mijn krukken) en ben uiteindelijk terug gegaan bijna kreupel van het vele lopen en de vermoeidheid door het lopen met de krukken…pfffff… maar moest en zou ze toch hebben….gelukkig stonden ze er nog….mijn man en schoonmoeder bleven even wachten tot ik terug kwam sjokken.

♡ nog een paar hele mooie blauwe (blijkt een hele bijzondere kleur te zijn) van een brocante fair in het klooster in  Hoeven…een héle mooie ambiance en een erg bijzondere sfeer. 

♡ hetzelfde model schoentjes vond ik overigens in het lichtbruin bij brocante de wagenschuur.

♡ bruine hoge kistjes met een gespijkerd zooltje van een vlooienmarkt  in Friesland  tijdens een vakantie in Zuidlaren al een aantal jaren geleden.

♡ een paar super kleine roomwitte lakschoentjes met een gespijkerd zooltje van pand Breukelen zo schattig die kon ik echt niet weerstaan.

Jullie horen het al het zijn er echt teveel om op te noemen….laat staan een voorkeur aan te geven…….de allermooiste zijn uiteraard de Victoriaanse knooplaarsjes maar daar hangt voor mij dan toch echt een te hoog prijskaartje aan….daar hoef ik bij manlief niet mee aan te komen….dan verklaart hij mij echt voor gek…..

Ik heb net al vermeldt dat ik er vaak een paar kanten handschoentjes bij leg en dat is dan ook mijn volgende “guilty pleasure” die kan ik ook niet weerstaan en heb er zoveel dat ze niet meer op vier handen te tellen zijn….alweer een verzameling te noemen…..what’s next…🙄😳

Als je het leuk vind je kunt mij volgen op @derksenerna58 op IG…. graag tot een volgende keer…💕