Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Brocante spiegel

Brocante spiegel

Brocante spiegel

Ik vind het heerlijk om door de kringloop te scharrelen. Heb het in de gekke tijd van Corona ook enorm gemist. Mijn favoriete kringloop gaat ook pas 4 juli weer open. Maar het aanbod op de weggeefhoek op Facebook maakte veel goed. Je weet nooit wat er op je pad komt en soms vind je niks, dat is het leuke van de kringloop. Je voelt je net een kind wat een speelgoedwinkel binnen stapt. Mensen die niet van oude of tweedehandsspullen houden gaan je ook nooit begrijpen.

Maar mij doe je geen plezier met een dagje meubelboulevard waar het toch behoorlijk voorspelbaar is en alles op elkaar is afgestemd en bijpassend is. In mijn interieur is niks bijpassend en toch is het 1 gezellig geheel wat klopt qua spullen, kleur en sfeer. Mijn lievelings kringloop is elke eerste zaterdag van de maand geopend. Niet zo vaak dus en ik heb soms de pech dat ik precies die zaterdag moet werken. Het is een boerderij in een klein dorp met 2 grote
schuren vol schatten voor nog echte kringloop prijzen. Er staat ook zo’n schattig rood bordje aan de weg dat het is geopend. Het waren eerst 3 schuren maar de eigenaar is helaas aan het afbouwen door zijn leeftijd. Alles staat er door elkaar en het is echt snuffelen, heerlijk. Kastjes en laatjes open trekken en als je wat ziet gelijk meenemen want het is er zo druk voor je het weet heeft een ander het voor je neus weggepakt. Iets wat ik niet kan weerstaan zijn oude spiegels.

Een spiegel staat altijd mooi. Hoe verweerder hoe mooier ik ze vind. Onder het afdak bij de
kringloop zag ik dit pracht exemplaar weggedrukt achter wat schilderijen staan. Ik werd er echt helemaal blij van. De lijst wat afgebrokkeld en helemaal verweerd. Ik vroeg wat de spiegel moest kosten, 5 euro. Een echte kringloop prijs dus. Helemaal happy met mijn nieuwe aankoop want deze ging met mij mee naar huis. Dat betekent bij thuiskomst wel dat daardoor ook het hele interieur weer op de kop staat en vaak alles weer veranderd in huis. De eigenaar was denk ik blij dat hij er van af was want hij snapte niet wat ik met spiegel moest en misschien was die spiegel wel zo achteraf neergezet om vernietigd te worden. Mijn vader was ook helemaal niet enthousiast over de spiegel en vind het rijp voor de stort. Die snapt er helemaal niks van wat ik altijd in dingen zie maar als hij altijd bij mij binnenstapt zegt hij altijd, Chris wat heb je het toch gezellig.

Het oude schooltrapje wat voor de spiegel staat heb ik gescoord op de weggeefhoek op Facebook. Het zijn 2 prachtige items die je overal in je interieur een mooie plek kan geven. Het schooltrapje kan je eindeloos decoreren. Zelfs buiten op mijn balkon doet het schooltrapje wel eens dienst als etagère. Toen ik in de enjoybrocante stond heb ik het blad meegenomen naar de kringloop en aan de eigenaar laten zien. Hij was verbaasd dat de spiegel zo’n mooie plek heeft gekregen. En ik kijk elke dag met heel veel plezier naar mijn gescoorde spullen. Ben je benieuwd naar mijn interieur en
mijn krjngloopvondsten volg mij dan op Instagram: binnenkijken_bij_chris