Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

De eerste zaterdag van september

Brocante, de eerste zaterdag in september

De eerste zaterdag van september

Over de Franse periode straks meer ,want onze Franse zoektochten waren inmiddels zo bekend geworden bij een aantal collega’s handelaren dat deze zodra ze onze bus bij huis zagen staan zich zo irritant en opdringerig aandienden om als eerste de mooiste spullen eruit te zoeken waarbij zij ook nog first wilden afdingen. Hier hebben wij een stokje voor gestoken door ze mede te delen dat de verkoop op een bepaalde dag meestal de eerst Zaterdag in September
zal beginnen voor de door ons vast gestelde prijzen.Hierna hebben wij veel van deze mensen niet meer terug gezien, want dat werd ons hierin dank afgenomen.

Een week voor de start van de Franse periode zijn wij op slot gegaan om in alle rust de zaken in terichten met de door ons gekochte spullen. Hierbij werden wij geholpen door onze goede vrienden .Op de eerst dag van de Franse periode die om 10.00 uur begon en wij ons in de Franse stijl hadden aangekleed (zie foto) stonden de eerst klanten al om ,9.00 uur op de stoep. Na opening om 10.00 uur stroomden de klanten binnen en vlogen op de mooie Franse brocante af. Op die dag kwamen er wel honderden mensen binnen uit de verre omgeving.Buiten hadden wij het gezellig gemaakt met verse bloemen op de tafels en gratis koffie en thee met wat lekkers voor het pakken stond.Wij adviseerden onze klanten om de spullen die ze wilden kopen vast te houden of bij de kassa te reserveren want er waren meerdere belangstellenden voor vele artikelen.Bij aankoop van 50.00 euro of meer kregen ze een fles wijn met eigen ontworpen etiket kado. Sommigen gingen zover en vroegen heb ik al voor 50.00 euro..

Ook hielpen onze goede vrienden ons weer op deze dag.Dat was ook wel nodig,want men stond in de rij om af te rekenen. Aan het eind van die dag moesten wij de winkels weer opnieuw inrichten , zoveel was er verkocht.Wij sloten deze dagen af met een door ons zelf bereide maaltijd met de nodige drankjes voor allen die een steentje hadden bij gedragen. Wij hebben dit in deze vorm vele jaren volgehouden ,maar door de komst van het internet en marktplaats en de economische crisis is daar een eind aan gekomen .Onze zoektochten in België en Frankrijk hebben wij wel volgehouden. Zodoende is er nog steeds aanvulling van Brocante en Antiek.wordt vervolgd.

Meer info zie www.brocantiekhetschuurtje.nl en ook kunt u ons volgen op onze Facebook-pagina..
https://www.facebook.com/brocantiekhetschuurtje