Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Enjoy Brocante

Enjoy Brocante

Enjoy Brocante

Wat ben ik?

Al jaren verzamel ik mooie spullen om mij heen, ik ben een echte brocanteliefhebber. Samen met mijn man of vriendinnen speur ik menig marktje in Nederland en in het buitenland af naar iets moois. Ik heb geen verzamelingen of specifieke eisen. Ik koop wat ik mooi vind. Dat betekent voor mij van serviesgoed, schilderijen, spiegels, paspoppen tot zilverglas. Het grootste plezier is dan thuis gaan schuiven en zorgen dat de nieuwe vondst een mooi plekje krijgt. Oude borden, serviezen en bestek gebruiken we gewoon en we drinken water en wijn uit oude glazen. Gaat er iets kapot dan ga ik gewoon weer op speurtocht. Met Kerst zijn onze boompjes versierd met oude ballen en lichtjes.

De brocante bladen verslind ik en niets is leuker dan ongegeneerd binnen kijken bij een ander. De mooiste interieurs komen voorbij en er is altijd wel iets waarvan ik denk “als ik dat nog eens tegenkom”. Ik doe heel veel ideeën op en niets is zo leuk om weer op pad te gaan en het wensenlijstje mee te nemen. Ook Instagram en Facebook zijn favoriete plekken om ideeën op te doen. Zelf plaats ik foto’s op Instagram als @josebrocante.

Twee jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en foto’s van mijn interieur opgestuurd naar Enjoy Brocante. In september 2018 stond ik met ons huis in het brocante magazine.

Een van de vragen bij de foto’s was: “wat is je stijl?” En toen moest ik toch goed nadenken. Wat ben ik? Geen idee. Landelijk, industrieel of boudoir? Ik vind het allemaal mooi en van alles staat wel iets in mijn huis. Ben ik dan niet in een hokje te plaatsen? Nee, ik geloof het niet. Ik koop met mijn hart, slaat mijn hart een slag over, dan weet ik dat het goed is. En mag het mee naar huis. Zo staan stoere items gezellig naast girandoles en ligt stoer linnen naast kant. Ik houd er van en geniet er van iedere dag!