Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Erna haar passie voor brocante

Erna haar passie voor brocante

Erna haar passie voor brocante

Hierbij dan maar meteen mijn 1e brocante blog. Ik hou van brocante en alles wat hiermee te maken heeft. Eenmaal besmet kom je er niet meer vanaf. Leesvoer genoeg tegenwoordig en die verslind ik dan ook allemaal. Door een ongelukje kwam ik langdurig thuis te zitten en heb toen een instagram account aangemaakt en ben gaan ontdekken hoe het werkt en wie ik wilde gaan volgen met dezelfde passie voor brocante. Inmiddels heb ik al een ruim aantal trouwe volgers. Dit levert soms hele leuke contacten en persoonlijke ontmoetingen op. Hierbij even een voorstel rondje voor diegene die mij nog niet kennen.

Mijn naam is Erna Derksen en ik ben bijna 55 jaar. Heb een lieve man RenΓ© genaamd en samen zijn we regelmatig op pad. We lopen gezellig de kringwinkels af en vlooienmarkten of brocante fairs. Op dit soort reisjes maken we regelmatig iets leuks mee in de winkels of “en route” en dat schrijf ik dan op mijn Instagram account bij de foto’s die ik plaatst….zo ook bij deze foto hoort een verhaal van alweer enige tijd geleden….als inleiding voor diegene die mij nog niet kennen, ik had mijn vakantiedagen in moeten vullen al in december dus toen de corona crisis aanbrak zei mijn man dat hij gewoon zou blijven werken….maar dat veranderde als donderslag bij heldere hemel…lees hieronder verder:

okΓ© zoals eerder verteld had mijn man spontaan besloten om de rest van de week vrij te nemen omdat “ik” vakantie heb…….we kunnen net als de meeste andere nu niet “op vakantie” dus had ik mij neergelegd bij een beetje klussen…restylen van spullen en gewoon genieten van het weer en “helemaal niets” doen 🀭πŸ₯΄πŸ€ͺ…maar dat is nu dus allemaal anders.Β 

Omdat het vanochtend windstil was heb ik eerst maar eens even de boog gesnoeid want tja groeizaam weer zorgt dat hij uit fatsoen is geraakt…daarna maar aangekleed en op pad gegaan….na wat leuke winkeltjes te hebben bezocht zijn weΒ  binnendoor naar huis gereden…onderweg zien we de mooiste plekjes en “kasten van huizen”….want ja ook Nederland is heel erg mooi en er staan echt fantastisch mooie huizen……tot we bij een huis komen waarvan ik tegen mijn man zei stop de auto eens even dit is een fotomomentje πŸ˜πŸ˜‚….dusss de auto gedraaid op het dijkje en terug gereden…geparkeerd achter de auto die pal voor het huis stond en op mijn gemak wat foto’s gemaakt…onvoorstelbaar dat het zover kan komen…het maakt mij nieuwsgierig wat er achter zou kunnen steken en hoe het zover heeft kunnen komen……nu weet ik wel dat wij houden van “Brocante” maar daar was dit huis toch echt al aan voorbij…Dit is een categorie vergane glorie 🏑 de gordijnen die voor de ramen hingen waren totaal aan flarden gewaaid onder invloed van regen, zon en wind πŸŒ§β˜€οΈπŸŒ¬ een echte doorzonwoning geworden hahaha….rond het huis stond allemaal fluitenkruid….en laat ik toevallig mijn snoeischaar bij me hebben πŸ˜πŸ˜‚πŸ€£….dus ik knip, knip, knip even wat vers fluitenkruid oogsten terwijl er allemaal auto’s langsrazen πŸš— 🚚 πŸš™ 🚜….toen we weer in de auto zaten zegt mijn man héél droog dat er een plukmand lag πŸ€”? Dus ik zeg die heb ik niet zien liggen….ja zegt hij zo’n metalen plukmand….achter het hek…gekkie πŸ€ͺ😜 daar kan ik toch niet bij……πŸ™‹β€β™€οΈ

vind je het leuk om mij te volgen dan vind je mij op Instagram als @derksenerna58