Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Hoe ontstaat een verzameling

Brocante | Hoe ontstaat een verzameling

Hoe ontstaat een verzameling

Vreemd hoe opeens een verzameling kan ontstaan? Herkennen jullie dit ook ?! Het begint met de aankoop van een object waar je hart meteen verliefd op wordt; want zo werkt het met brocante items meestal. Je ziet iets liggen of staan en je wordt spontaan verliefd en dan heeft het item jou  gevonden (ik ben nooit op zoek naar iets maar ben ervan overtuigd dat de spullen MIJ vinden) eenmaal aangeschaft ga je op markten of kringwinkels rondkijken voor nog meer van dit soort gelijkwaardige items. Ik geef mijn ogen altijd goed de kost en zeg altijd gekscherend Sherlock Holmes heeft weer wat gespot. 

Zo gebeurde het bij deze leuke poppen harem ook. Ik had overigens bij een aantal IG accounts die ik graag volg van deze mooie oude poppen gezien al dan niet met hoofd, ledenmaten missend of helemaal uit elkaar gevallen van ouderdom, zittend of hangend aan een regaal zo leuk allemaal. 

Op een rondje kringlopen kwam ik mijn eerste pop tegen…..ze had een pompeus jurkje aan sokjes en schoentje en het hoofd was kaal. De achterkant van het hoofd was open met de oogjes losliggende erin. Bij deze winkel hadden ze meer van deze poppen (bovenop en in een vitrinekast)….bloot en behoorlijk aan de prijs!! Deze pop echter lag een beetje achteraf in een mand maar ik had direct door dat het om zo’n zelfde pop ging. Ik gluurde even onder de jurk en zag dat de pop een heel lief wit hemdje en broekje aanhad met fragiel kanten randjes hier en daar een beetje los maar dat kan ik zelf wel fiksen…..dus mocht ze mee in het winkelmandje….😁🤭 manlief had zoiets van “wat mot je daar nou weer mee”…maar voor het kleine prijsje wat erop stond moest en zou ze mee naar huis. Eenmaal thuis heb ik het jurkje en de schoentjes uitgetrokken en het hoofd eraf gehaald….die ligt nu in een mok met daarop de tekst mini-break….de kleertjes van de pop heb ik meteen te koop gezet op Marktplaats op bieden….en was ik zo kwijt voor ruim het bedrag van wat ik voor de pop heb betaald….dus dat was weer mazzel hebben en de MP klant was heel blij met het gekochte artikel twee vliegen in 1 klap dus.

 

Pop numéro 2 heeft mij gevonden bij de shop in shop winkel “de oude kwekerij” in Epe….daar zat ze dan in één van de shops….ik liep erheen en mijn ❤ sloeg over….ook het prijskaartje was perfect….manlief zat daar in de koffiecorner en vertrok zijn gezicht al van néé hè alweer een pop….zucht….maar hij ging in het winkelwagentje en mee naar huis.  Eenmaal thuis heb ik de pop een prachtig pakje aangetrokken die ik vorige jaar op de brocante fair in Hummelo heb gekocht. Beide poppen hebben een klein bloemenkransje op de plek waar normaal het  hoofd zit…deze heb ik zelf gemaakt. 

 

Pop numéro 3 heb ik op mijn volgende kringloop rondje gevonden ze had zo’n lief lachend gezichtje dat ik haar heb meegenomen…in de volgende kringwinkel  kwam ik voor het hele grote bedrag van € 0,25 eurocent een jurkje tegen die exact paste…nog een pruikje op en een mooie “bonnetje” (gekocht op de éérste brocante fair bij klooster Grafenthal in Koch net over de grens in Duitsland toen alles weer een beetje mocht tijdens de corona met verplicht een mondkapje op) maar al met al een hele leuke fair…en ook deze pop kwam erbij te staan…..en zo wordt de club met poppen steeds groter….manlief ziet het met lede ogen aan en moppert af en toe echter hij laat het maar gebeuren…..toen ik hierover iets opschreef in mijn IG account kreeg ik een reactie van Ciska (toen ik schreef dat mijn man inmiddels een hele harem krijgt maar het zo genoeg was) schreef zij terug “we gaan het zien” zeg nooit nooit….en ze kreeg gelijk. In de kringwinkel waar pop numéro 1 vandaan kwam hadden ze immers ook kleine popjes liggen en daar had ik al een paar keer staan kijken en twijfelen…bij de eerstvolgende keer dat we daar weer kwamen heb ik er uiteindelijk toch maar 1 meegenomen…ze was helemaal bloot dus voor deze pop heb ik zelf met kant een kraagje gemaakt. Ik wilde haar nog een mutsje geven en was inspiratie aan het opdoen en aan het bedenken hoe ik dit wilde gaan doen….de volgende ochtend zat ik voor mij uit te staren en wakker te worden toen mijn oog naar het beertje in het raamkozijn ging…die had een klein “bonnetje” op die ik ooit op een vlooienmarkt scoorde…laat die nou net precies op haar hoofdje passen…ook zij kreeg een fijn plekje in huis….toen ik foto’s plaatste van haar kreeg ik direct van Ciska een reactie terug…..het worden er al meer, zie je dat je toch een harem krijgt……en zo ontstaat dus een verzameling….wie weet wat de volgende vondst gaat worden….. 

Je kunt mij vinden op IG als @derksenerna58 als je het leuk vind om mijn foto’s en verhalen te volgen ❤  ga nu alvast bedenken waar mijn volgende blog over gaat zijn…