Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Nieuws op de muur

Nieuws op de muur

Nieuws op de muur

Dag lieve Brocante liefhebbers.
Leuk om weer een blog te mogen schrijven en ik hoop natuurlijk dat het ook leuk is om te lezen. Dat ik van oude spullen hou komt er in ieder geval wel duidelijk uit naar voren. Ik word er ook echt enthousiast van als ik er over schrijf of vertel. Ik vind het dan ook lastig om maar 1 foto uit te moeten kiezen wat bij het blog past dus daarom heb ik nu gekozen voor een collage. Als ik een super item voor weinig op de kop heb getikt kan ik er ook vol enthousiasme over vertellen. Daar word ik echt blij van. Ik loop wel eens bij de kringloop en dan zie ik iets liggen wat ik dan ook
meeneem maar nog niet weet wat ik er mee moet en of ik er iets mee ga doen maar te leuk is om te laten liggen, ik denk dat dat wel herkenbaar is. Zo vond ik een heel dik pak echte oude kranten voor 1 euro. Zo’n mooie gele kleur, echte oudjes. Die laat je toch echt niet liggen. Dat pak belande ergens in de kast en 1 krant legde ik op mijn Brocante bureautje gewoon voor decoratie. Ik kreeg nog altijd een reclame folder van Rivièra Maison in de brievenbus van de vorige bewoonster. Als je van interieur houdt is dat ook leuk om door te bladeren, het hoeft niet altijd een Brocante blad te zijn. Mijn oog viel op een rol behang, krantenpapier en recepten. Er hing een fors prijskaartje aan 1 zo’n rol €54,95. En ik bedacht mij ineens dat ik nog een heel pak oude kranten had liggen. De volgende dag een pakje behanglijm gekocht en mijn kleine muurtje in de hal behangen met de oude kranten. Op het muurtje hing ik mijn rieten sleutelrek met daaraan de oude bakelieten paraplu’s van mijn opa en oma. Het muurtje was echt een blikvanger want als je binnenkomt zie je als eerste het muurtje. De vraag was ook altijd, zijn dat echte oude kranten. Ik had een muurtje
van €1,00 kranten en een pakje behanglijm van €6,49 en dit muurtje had niemand. Toen ik wist dat ik een nieuwbouwappartement zou krijgen wist ik 1 ding zeker er kwam weer een oud krantenwandje. Maar dit keer moesten het echte oude Twentse kranten zijn met Almelo’s nieuws. Als echte tukker en Almelose moest dit aan de wand. Zo af en toe speurde ik op marktplaats want ze zijn niet zomaar te vinden en jawel iemand bood echte oude Twentse kranten aan van voor de oorlog. Ook deze waren mooi vergeeld. Toen ik ze binnenkreeg kom ik mijn tijd niet afwachten tot
ik de sleutel van mijn appartementje kreeg. Het muurtje in de hal waar de kapstok aan kwam werd het kranten wandje. Mijn vader van 81 wou erg graag wat doen in mijn huis en nam het kranten wandje voor zijn rekening. In plaats van dat er behangen werd zat hij met mijn moeder onder het genot van een kop koffie tussen de blikken verf en gereedschap al die kranten door te lezen. Echt geweldig. Voor hun was het natuurlijk herkenbaar nieuws met reclame advertenties van winkels die hun nog kenden. En het was alleen al vermaak om hun te horen praten over de krant. Leen ken ie dit nog, gerrit hij dit a lezen. Uiteindelijk na alle nieuws te hebben doorgespit werd de wand en de kranten uitgemeten, ja want pap plakt het er niet zomaar op dat gaat secuur. Het resultaat is super leuk. Zo’n wand heeft niet iedereen. Waar je wel mee op moet passen is dat je wel een muur en ruimte uitzoekt waar het mooi uitkomt. Kranten zijn natuurlijk erg druk. Wat ik het allerleukste vind is dat ik dit soort ideeën ook deel op mijn Instagram en dat de reacties zo leuk zijn en ik mensen weer op ideeën breng. En foto’s tegenkom waarin ik word getagd dat ze mijn idee hebben uitgevoerd, is toch fantastisch. Het volgende project is een heel smal wandje in de keuken. Ik ben op zoek naar een echt oud receptenboek met van die mooie oude illustraties. Dat is nog niet 1,2,3 gevonden. Het wandje behangen met oude recepten. Pap, die behang ik zelf. En zo heb je voor weinig geld een prachtige blikvanger in huis. Wil je nog meer van mijn interieur zien
volg mij dan op Instagram @binnenkijken_bij_chris. De volgende blog meer over mijn Brocante tic.

Groetjes Christel.
@binnenkijken_bij_chris