Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Engeland brocante

International Antiques & Collectors Fair Newark

Het kijken naar de antiekprogramma’s bij de BBC is voor mij een quilty pleasure. Heerlijk vind ik de programma’s waar ze op zoek gaan naar het mooiste antiek.

Mannequins brocante

Mannequins

In deze blog wil ik je wat vertellen over mijn liefde voor mannequins ofwel paspoppen. Vanaf het eerste moment dat ik besmet werd met het brocante virus en alle tijdschriften die hierover schrijven en prachtige foto’s plaatsen zwijmmelde ik weg bij “de paspop” en dan vooral de hele oude. Ik wilde er graag 1 hebben maar mijn man vond er hélemaal niets aan…

blog serendipity Tinneke Geenen

Serendipity!

Als je één woord moet kiezen dat jij het best vind passen bij brocante, welk zou je dan kiezen? Gezelligheid, goedkoop, sfeervol, rommel, allegaartje, persoonlijkheid… goed vraagje, niet? Telkens wij heel gericht opzoek gaan naar leuke oude spullen is het best wel een serieuze uidaging. Natuurlijk kom je dan alles tegen wat je niet nodig hebt, maar ‘dat’ wat je zoekt is nergens te vinden. Raar, al die andere keren zagen we het overal en nu is het nergens te vinden.

Brocante | Alice in Wonderland

ALICE IN WONDERLAND

Ik voel me vereerd dat ik mijn allereerste blog voor jullie mag schrijven. Ik vind het super spannend en heb zelfs een beetje plankenkoorts ook, psssssst… 🤫 So, here we go! Ik ben Veronika, gelukkige moeder van een tiener, ben van Hongaarse afkomst en een vintage fan! www.instagram.com/vintage.promises

Brocante | Er was eens…een probleem....!

Er was eens…een probleem….!

Ik mag wel stellen dat de zomerse maanden achter ons liggen. Ik mag wel stellen dat ik meer een zomer- dan een wintertype ben. Ik mag wel stellen dat de koudere, winterse maanden toch ook weer hun charme hebben! En dat zit m natuurlijk in het warme van de plaidjes, kussens en gevilte vachtjes die op banken enzo gedrapeerd worden. En laten we vooral niet de kaarsjes en zeker de lekkere geurblokjes niet vergeten!

Brocante | Maastrichts aardewerk

Maastrichts aardewerk

Ik ben gek op koken en vind het heerlijk om vrienden en familie te verwennen met een heerlijke maaltijd. Wat het voor mij dan helemaal afmaakt, zijn de mooie oude borden en glazen op tafel.

Brocante kinderschoentjes

Brocante kinderschoentjes

Verzameling: In navolging van mijn voorgaande blog over de poppen harem is dit een mooie opvolger 🥿🥿 Ik heb een aantal mede brocante liefhebbers die dezelfde passie en vreemde afwijking hebben als die ik heb….namelijk het niet kunnen weerstaan van kleine oude kindershoentjes. Waar ik ze ook tegenkom ik neem ze bijna altijd mee. De ene keer geef ik er wat meer geld aan uit dan de andere keer.

Brocante | Klapdeuren op de gang

Klapdeuren op de gang

Daar ben ik weer… Allereerst bedankt voor de leuke reacties op mijn eerste verhaaltje! Geeft me de moed om weer iets met jullie te delen… Ik heb jullie achtergelaten op de gang. Deze gang was in ons huis, voormalig postkantoor, de enige ruimte die geen functie als gang had.Hoho, nog even een pas op de plaats! Die voordeur was ook wel een dingetje… Ja, nu ik weet het… laten we het dit keer eens hebben over DEUREN!

Brocante | Op schattenjacht

Op schattenjacht, zo doen we dat.

Hoe doe je dat? Begin je er gewoon aan, of komt er wat voorbereiding bij kijken? Dit is mijn stappenplan. Ben je opzoek naar een meubelstuk dat precies ergens moet tussen passen, dan doe je best wat meetwerk vooraf. Sta er niets op je lijstje en laat je graag je instinkt de vrije loop, dan is het gewoon een kwestie van goed schoeisel aan te trekken en al je zintuigen aan te scherpen!

Brocante | Voordeur

Welkom…. wat leuk dat ik voor jullie mag schrijven!

Ik val maar dus ook maar meteen met de deur in huis…. Ik ben Karin Kitzen, docent aan een MBO. Getrouwd met Ton en samen hebben we twee dochters. Onze Labrador Ben maakt het gezinnetje compleet!
Ik woon in het mooie zuiden des lands. Mijn grootste hobby is bezig zijn in en om huis. Van een huis een thuis maken vind ik heerlijk om te doen.

Brocante | Hoe ontstaat een verzameling

Hoe ontstaat een verzameling

Vreemd hoe opeens een verzameling kan ontstaan? Herkennen jullie dit ook ?! Het begint met de aankoop van een object waar je hart meteen verliefd op wordt; want zo werkt het met brocante items meestal. Je ziet iets liggen of staan en je wordt spontaan verliefd en dan heeft het item jou  gevonden (ik ben nooit op zoek naar iets maar ben ervan overtuigd dat de spullen MIJ vinden) eenmaal aangeschaft ga je op markten of kringwinkels rondkijken voor nog meer van dit soort gelijkwaardige items.

Brocante | Het is gevoel

Het is gevoel

Hallo Brocante liefhebbers, mijn 2e blog alweer, ik wens jullie veel leesplezier. Het is eigenlijk altijd zo geweest, dat ik bij grote meubelboulevards, wat in mijn beleving toonkamers zijn, weinig of geen gevoel heb. Waarom word ik dan wel heel blij van een oud verweerd kastje? Ik weet het niet, het is een gevoel. 

Brocante | Gokje wagen

Gokje wagen

Heerlijk in de weekenden op stap en zoeken naar mooie Antieke en Brocante spullen uit ons geliefde Frankrijk.Dit jaar zijn wij dus in de Drome  en kunnen er niet genoeg van krijgen om hier heerlijk rond te rijden en de leuke markten bezoeken genaamd Vide Greniers.

Erna haar passie voor brocante

Erna haar passie voor brocante

Hierbij dan maar meteen mijn 1e brocante blog. Ik hou van brocante en alles wat hiermee te maken heeft. Eenmaal besmet kom je er niet meer vanaf. Leesvoer genoeg tegenwoordig en die verslind ik dan ook allemaal. Door een ongelukje kwam ik langdurig thuis te zitten en heb toen een instagram account
aangemaakt en ben gaan ontdekken hoe het werkt en wie ik wilde gaan
volgen met dezelfde passie voor brocante.

Nieuws op de muur

Nieuws op de muur

Dag lieve Brocante liefhebbers.
Leuk om weer een blog te mogen schrijven en ik hoop natuurlijk dat het ook leuk is om te lezen. Dat ik van oude spullen hou komt er in ieder geval wel duidelijk uit naar voren. Ik word er ook echt enthousiast van als ik er over schrijf of vertel. Ik vind het dan ook lastig om maar 1 foto uit te moeten kiezen wat bij het blog past dus daarom heb ik nu gekozen voor een collage.

Brocante | Avontuur met een oude deur

Avontuur met een houten deur

Samen met mijn vriendin Liesbeth ga ik regelmatig op pad om brocante te zoeken. Een vast adresje waar wij graag komen en goed slagen is Majabrocanterie in Papendrecht. Tegenwoordig staan Jaap en Marianne alleen op de verschillende markten maar tot een paar jaar geleden hadden zij ook twee keer per jaar open huis in Papendrecht.

Brocante | partner in Crime

Partner in crime

Het is een beetje een tweede liefde voor mij (op de eerste plaats komt mijn gezinnetje), de jacht naar, de uitdaging en het geluk daarna, heerlijk! Elke stap is een beleving waar je jaren plezier van hebt. Aan alles hangt een verhaal, soms grappig of pakkend of best wel luguber en dat is nu net het mooie van brocante. De geleefde ruwe imperfectie brengt zoveel karakter en charme in huis, sommige zijn echte blikvangers of ‘conversatie stukken’ en brengen de leukste gesprekken op gang. Dat is gewoon instant sfeer in huis!

Brocante Living

Brocante Living

Hallo gezellige Brocante mensen,

Gezellig, omdat de meeste mensen die van Brocanteliving houden, heel gezellig zijn! Vanaf nu ga ik elke maand een blog over deze liefhebberij schrijven, die jullie hopelijk leuk vinden.

Brocante, de eerste zaterdag in september

De eerste zaterdag van september

Over de Franse periode straks meer ,want onze Franse zoektochten waren inmiddels zo bekend geworden bij een aantal collega’s handelaren dat deze zodra ze onze bus bij huis zagen staan zich zo irritant en opdringerig aandienden om als eerste de mooiste spullen eruit te zoeken waarbij zij ook nog first wilden afdingen.

Enjoy Brocante

Enjoy Brocante

Wat ben ik? Al jaren verzamel ik mooie spullen om mij heen, ik ben een echte brocanteliefhebber. Samen met mijn man of vriendinnen speur ik menig marktje in Nederland en in het buitenland af naar iets moois. Ik heb geen verzamelingen of specifieke eisen. Ik koop wat ik mooi vind. Dat betekent voor mij van serviesgoed, schilderijen, spiegels, paspoppen tot zilverglas.

Brocante spiegel

Brocante spiegel

Ik vind het heerlijk om door de kringloop te scharrelen. Heb het in de gekke tijd van Corona ook enorm gemist. Mijn favoriete kringloop gaat ook pas 4 juli weer open. Maar het aanbod op de weggeefhoek op Facebook maakte veel goed. Je weet nooit wat er op je pad komt en soms vind je niks, dat is het leuke van de kringloop. Je voelt je net een kind wat een speelgoedwinkel binnen stapt.

Brocante winkels Nederland | gastblogger Tinneke Geenen

My cup of tea

Dat is precies wat brocante is voor mij.

Het allerliefst ga ik naar de vele care boot sale, gezellige antiekmarkten en knusse charity shops in Engeland. Het aanbod is er uitgebreid en de mogelijkheden oneindig. Als je naar een grote antiekmarkt gaat, kan je bij wijze van spreken in één dag alles vinden om je huis in te richten.

Brocante | Paleis Ideal Drome

Brocante | Paleis Ideal Drome

Zoals wij al gezegd hebben haalden wij veel informatie over de vide greniers uit de Franse vlooienmarkt kalenders , maar de leukste markten vind je uit de informatie borden langs de kant van de wegen. Zo vonden wij via deze informatieborden dat er grote vlooienmarkt was in Hauterivers in het noorden van het departement de Drome. Vanuit onze camping waar wij toen verbleven was dat best wel een hele afstand ,maar wij besloten toch maar te gaan.

Christel haar passie voor brocante

Christel haar passie voor brocante

Wat is er leuker dan een blog schrijven over je passie en hobby. Ik zal mij eerst eens voorstellen. Ik ben Christel 49 jaar en woonachtig in het mooie Twente. Ik heb 2 dochters en een harige viervoeter. Wij wonen in een klein nieuwbouwappartement. Aan de buitenkant modern strak, van binnen oude Brocante spullen. Toen ik op mijn 21 ste ging samenwonen had ik een strak witzwart kille inrichting. In loop der jaren veranderde dat richting landelijk.

De Brocante reis naar de Dordogne 2015

De Brocante reis naar de Dordogne 2015

Een aantal keren beviel ons de omgeving, de camping en de leuke vlooienmarkten en dergelijke zo goed dat wij nogmaals daar naar toe zijn gegaan zie foto, o.a. de omgeving van Monpazier in de Dordogne.

Brocante zoektocht naar Frankrijk

Brocante zoektocht naar Frankrijk

Uiteindelijk hebben wij onze zoektochten ook naar Frankrijk uitgebreid.De eerste jaren kwamen wij met veel Brocante spullen terug en kregen wij steeds meer ervaring in het zoeken naar de plaatsen waar wij deze spullen konden

Antiek & Brocante

Antiek & Brocante

Zoals wij al gezegd hebben , zijn wij 25 jaar geleden op 1 April 1995 officieel met onze handel begonnen. In het begin zochten wij onze spullen bij ons in de omgeving.Toen wij merkten dat onze spullen erg aan sloegen hebben wij ons

Blog Tilly's Brocantiek

Brocante passie

Hallo wij zijn Bennie en Tilly van Dijk ,inmiddels 71 en 70 jaar. Sinds 25 jaar hebben wij onze zaak Brocantiekhetschuurtje. Uit de naam blijkt al dat wij veel Antiek en Brocante verkopen.

Houterige Handel

Januari, een nieuw jaar met nieuwe plannen en werkzaamheden maar ook mag iets vernieuwen in mijn huis niet ontbreken in dat rijtje. Met een lijstje van nog niet ontdekte kringloopparadijzen ging ik met een vriendin