Serendipity!

Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Serendipity!

blog serendipity Tinneke Geenen

Serendipity!

Als je één woord moet kiezen dat jij het best vind passen bij brocante, welk zou je dan kiezen?

Gezelligheid, goedkoop, sfeervol, rommel, allegaartje, persoonlijkheid… goed vraagje, niet?

Telkens wij heel gericht opzoek gaan naar leuke oude spullen is het best wel een serieuze uidaging. Natuurlijk kom je dan alles tegen wat je niet nodig hebt, maar ‘dat’ wat je zoekt is nergens te vinden. Raar, al die andere keren zagen we het overal en nu is het nergens te vinden. Herkenbaar? ‘Instant’ is voor ons zeker niet het juiste woord!

Zo waren wij opzoek naar een metalen ladekast voor in de keuken. Met de afmeting op zak gingen we met volle moed naar de markt, easy, ze smijten er praktisch mee naar je hoofd met al die metalen kasten. Kempton Park, here we come!

Hoor je me al aankomen? Natuurlijk geen metalen kastje te bespeuren, na enkele uurtjes vastberaden rond te lopen hadden we het wel gezien, wat een dumper! “Vergeet die kast maar, dat zit er niet in vandaag”, zei ik teleurgesteld. “Wat doen we?”, vroeg mijn hubby, “Gaan we naar huis? Dan hebben we tenminste geen ochtendverkeer of doen we nog even rustig een toertje voor de gezelligheid”, We beslisten om nog een laatste rondje te doen.

En ja hoor! Daar stond hij dan, zo’n mooi stuk! “Hoe hebben we die daarstraks gemist!”, vroegen we onszelf stomverbaasd af. “Euh, dat is duidelijk, dit is helemaal niet wat we zoeken”. Het was van metaal en daar had je het dan ook mee gehad. Alles behalve praktisch en zelfs een beetje vreemd, maar wat een beauty! We waren allebei opslag verliefd, zo’n apart stuk hadden we nog nooit gezien. Wat en aangename verrassing, die gaat mee naar huis!

Ik kan het met geen ander woord beschrijven. Dit is duidelijk “Serendipiteit”