Brocante Winkels Nederland

De site voor Brocante liefhebbers

Welkom

Brocante | Voordeur

Welkom…. wat leuk dat ik voor jullie mag schrijven!

Ik val maar dus ook maar meteen met de deur in huis….

Ik ben Karin Kitzen, docent aan een MBO. Getrouwd met Ton en samen hebben we twee dochters.
Onze Labrador Ben maakt het gezinnetje compleet!
Ik woon in het mooie zuiden des lands.

Mijn grootste hobby is bezig zijn in en om huis. Van een huis een thuis maken vind ik heerlijk om te doen.

Hoe ik dan woon?
Kun je mijn manier van wonen onderbrengen onder een “woonstijl”?
Tja, weet ik eigenlijk niet!
Als ik iets koop voor in, of om huis, moet het me aanspreken.
Ik zou eerder zeggen dat ik inricht met een liefde voor oude meubelen met een verhaal.
Die verhalen vertel ik, ook met foto’s, op mijn Instagramaccount.
Als het je leuk lijkt, neem dan eens een kijkje op mijn account (www.instagram.com/kitzenkarin)

Zoals ik al zei hebben mijn man en ik dezelfde smaak (oké, ik ben soms wel wat stoerder en “durf” meer…hoezo moet alles “netjes” zijn en/of schoon gemaakt worden ha-ha)
Het is ook dat ik sneller zie wat iets kan worden dan mijn man. Die heeft wat vaker externe inspiratie” nodig. Hij wil het plaatje zien!
Daarom vind je hier in huis wel overal woontijdschriften. Ook doe ik op Instagram en dergelijke ideeën op die ik dan “vertaal” naar mijn eigen huis en in mijn eigen stijltje.

Ik vind het super om oude meubelen een tweede leven te gunnen en daar krijgen ze bij ons alle kans voor want gelukkig deelt mijn man mijn liefde.
Ik heb dit zelf met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn moeder heeft namelijk jaren een antiekzaak gehad. Ik heb er altijd hobby aan gehad om mee op inkoop te gaan, spullen op te knappen en te stylen in de zaak.
Ze heeft mij, en later mijn man, aangestoken met haar “virus”! En dat is nooit meer over gegaan.
Het mag geen verrassing zijn dat ik dol ben op struinen en zeker op koopjes. Met weinig een maximaal effect bereiken… daar kan ik zo blij van worden!

Het belangrijkste aan ons huis vind ik dat het een warm nest is waar iedereen graag is. Ik hou van ditjes en datjes om mijn huis gezellig te maken. Regelmatig neem ik de verfkwast ter hand om spullen van een laagje te voorzien. Zo heb ik het deurijzer van de voordeur zelf ontworpen. In eerste instantie was dit zwart, maar een tijdje geleden heb ik dit met roestverf behandelt. Ik vind het nu veel meer gaan leven.
Als ik iets koop vind ik bijvoorbeeld kleur dan ook niet belangrijk, ik zie meestal al wat er onder zit, alleen de vorm is bepalend.
Op ons huis zijn mijn man en ik trots. Het is een voormalig postkantoor dat, toen we het kochten, waarschijnlijk het lelijkste huis van het dorp was. Maar wij zagen meteen hoe mooi het kon worden.
Het heeft wat ( understatement) werk gekost, maar steeds meer klopt het plaatje.
Dat herkennen jullie wel heh… je hebt iets in je hoofd al klaar…voor het er zelfs maar is!

Maar daarover een volgend keer meer….
Alles wat hier in en om huis staat, hangt of ligt heeft een eigen verhaal. Het lijkt me leuk om jullie aan de hand mee te nemen door mijn huis.
Ik ben een babbelkous dus aan gespreksstof geen gebrek. Het is voor mij wel moeilijk om me te beperken tot een enkele foto…pff… ik denk dat ik het bij collages ga houden…

Zo…. binnen zijn jullie al….. tot de volgende keer,

Groetjes KA